lauantai 6. toukokuuta 2017

Kuukausi Esseä-mitä muutoksia on tapahtunut ihossa

Noin kuukausi sitten oli Luonnonkaunis-messut, jonne lähdin intoa puhkuen ostamaan värikosmetiikkaa. Missään nimessä en katso ihonhoitotuotteita, kun on jo riittävästi ja hyvät. No, asia ei sitten mennytkään niin. Kotiin rantautui Esse. Suunnitelma siis petti pahemman kerran mutta hetkeäkään en ole katunut.



The Natural Goods oli näytteilleasettajana ja menin mielenkiinnosta tutkailemaan purkkeja. Kuitenkaan en voinut tyytyä vain tutkailemaan.

Kyseessä on niin edistyksellinen sarja, että oli vaan yksinkertaisesti pakko kokeilla. Firman sivuilla kerrotaan osuvasti ja tiivistetysti sarjan logiikka, joten kopioin sen tähän, jos ei vielä ole tietoinen mistä sarjassa on kyse:

"

PROBIOOTTISTA IHONHOITOA

Esse on luomusertifioitu hoitolatuotesarja, joka pohjautuu afrikkalaisiin aktiiviainesosiin ja  uusimpaan tieteen läpimurtoon – ihmisen mikrobiomiin, joka on luultua tärkeämpi myös ihonhoidon näkökulmasta. Jotta ihosi toimisi parhaimmalla mahdollisella tavalla, se tarvitsee pinnalleen monipuolisen ja terveen mikrobipopulaation, joka suojaa sitä taudinaiheuttajilta, tukee aineenvaihduntaa ja ylläpitää sen oikeaa pH-tasapainoa. Mikrobit myös opastavat kehon omaa immuunijärjestelmää ja tuhoavat toksiineja ihon pinnalla.

Esse-tuotteissa käytetään prebiootteja, joilla ruokitaan valikoituja hyödyllisiä mikrobeja ja lisäksi imitoidaan ihon luontaisia öljyjä ja pH:ta, jotta saadaan luotua ympäristö, joka suosii hyödyllisiä mikrobeja. Tietyissä tuotteissa käytetään myös probiootteja eli eläviä mikrobeja haluttujen tulosten saavuttamiseksi.

Esse toimii tiiviissä yhteistyössä PhytoTrade Africa -järjestön kanssa. Järjestö valvoo kestävää kehitystä sekä takaa eettisen ja reilun kaupan mukaisen kohtelun maaseutuyhteisöille kasvien keräämisestä. Esse-tuotteet ovat Ecocertin luomusertifioimia ja Vegan Societyn hyväksymiä. Eläinkokeettomuus tuotannon kaikissa vaiheissa on Essen perusarvoja ja se on PETA:n ja Beauty Without Cruelty:n jäsen.

Jonain päivänä kaikki kosmetiikkavalmistajat käyttävätä tätä teknologiaa. Esse on ammattituotesarja kauneushoitoloihin ja kuluttajatuotteet ovat myynnissä verkkokauppamme lisäksi vain valtuutetuilta kosmetologeilta. ! "

Sarjassa oli messuale ja ostin Sensitive-sarjan Clenserin, seerumin ja kosteusvoiteen hintaan 151€.

Otetaanpa katsaus tuotteisiin:


Sensitive Cleanser on nimensä mukaan puhdistustuote. Koostumukseltaan se on puhdistusmaitoa hieman kiinteämpää, lähes kuin keveähköä voidetta. Levitän tämän käsin kasvoille ja annan vaikuttaa hieman. Sen jälkeen jatkan puhdistusta Ecotoolsin sentitive Konjac-sienellä ja lopuksi huuhtelen kasvot. Puhdistuksen jälkeen kasvoilla on hyvä tunne, ei todellakaan kiristä. Tuote ei vaahtoa eikä ole öljyinen, joten aluksi oli vaikea uskoa että se poistaa kasvomeikin mutta niin se vain tekee. Muutamana ensimmäisenä päivänä tarkastin vielä miselliveden avulla, ovatko meikit lähteneet ja olivathan ne. Tuoksu on mieto ja puhdistuskokemus on kaikin puolin miellyttävä ja tuntuma on todella hellävarainen. Iho ei punoita puhdistuksen jälkeen.

INCI: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract*, Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Decyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Xanthan Gum, Sodium Phytate, Lactic Acid, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lactobacillus, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Aqua, Citric Acid, Glyceryl Caprylate, Sodium Anisate, Vanillin, Hexenol, Gamma Decalactone
*luonnonmukaisesti kasvatettu
100% kokonaismäärästä aineet ovat luonnollisia
70% kokonaismäärästä aineet ovat luomutuotantoa.
Tuote sisältää aloe vera-uutetta, glyseriiniä, jojobaöljyä,  Decyl Glucoside on hellävarainen puhdistaja ja kasviperäinen, Cetearyl alcohol ja setylialkoholi ovat samantapaisia ainesosia (ei ole nestemäistä kuivattavaa alkoholia vaan hellävarainen voiteen paksuntaja/stabiloija, joka jättää iholle hoitavan tuntuman ja estää kosteutta haihtumasta), marulaöljyä, glyseryl stearate saadaan glyseriinistä ja steariinista. Iholla estää kosteuden haihtumisen ja auttaa tuotteen stabiloimisessa. Ksantaanikumia, joka paksuunnuttaa ja geeliinnyttää, Sodium phytatea, joka on antioksidantti ja saadaan riisinleseestä, maitohappoa alentamaan pH:ta, Ascorbyl Palmitatea (C-vitamiini kudosten korjaamiseen ja kolageenin tuotantoon), Tocopherolia eli E-vitamiinia, auringonkukkaöljyä, maitohappobakteereita,  levulinic acid (orgaaninen, ihoa kuntouttava ainesosa), vesi, sitruunahappo pH:n alentamiseen, Glyceryl Caprylate on emulgointiaine, Sodium Anisate on aniksesta uutettu luonnollinen säilöntäaine, vaniljaa, Hexenolila voi olla useampia tehtäviä; humektantti, tuoksu, viskositeetin säätö, Gamma Decalactone: tuoksu.
Cleanserin pullokoko on 200 ml eli se on tuplakoko verrattuna normaalien puhdistustuotteiden kokoon. Tämä riittää varmasti yli kolmen kuukauden aiotun kuurin. Normaalihinta tälle on 52,70€, joka ei ole paha kokoon verrattuna. Tuote sopii myös akne, ja rosacea-iholle. Puhdistukseen menee yksi pumppaus.

Kasvovesi Toner on kätevässä suihkepullossa. Ostin tämän myöhemmin erikseen. Kerroin messuilla linalool- ja limoneneallergioista ja ei edes mainittu että Essellä on kuitenkin olemassa kasvovesi ilman näitä allergeeneja. Koska kuurin aikana ei saa käyttää kuin Essen tuotteita, aloin katselemaan sarjan kaikkia tuotteita netistä koska kasvovesi kuuluu ihonhoitoon kiinteästi ja tilasinkin sen pääsiäisaleista täydentämään ihonhoitoa. Sinänsä on mielestäni outoa ettei Sentitive-sarjassa ole kasvovetta mutta onneksi tämä eri hoitolinjan kavovesi on olemassa. Aamulla suihkin tätä kasvoille ja pyyhin pois vanulapulla. Sen jälkeen vielä suihkaisen kosteuttamaan ihoa. Illalla suihkin tätä puhdistuksen jälkeen. Kasvovedessä on todella miellyttävä tuntuma ja mieto, hyvä tuoksu. Lasinen suihkepullo on erittäin hyvä.

INCI: Aspalathus Linearis (Rooibos) Leaf Extract*, Rosa Damascena (Rose) Flower Distillate, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract, Salicylic Acid, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Glycerin, Water (Aqua), Glyceryl Caprylate, Vanilla Planifolia Extract
*ingredients from organic farming **component of natural essential oils
99.8% of the total ingredients are from natural origin. 59% of the total ingredients are from Organic Farming 
Rooibosuute on tunnettu vahvoista antioksidanttisista ominaisuuksistaan. Lisäksi kasvovedessä on ruusuvettä, olivinlehtiuutetta, salisyylihappoa, levulinic acid:ia (orgaaninen, ihoa kuntouttava ainesosa), glyseriiniä, vettä, glyceryl caprylatea ehkä surfektanttisyistä, vaniljauutetta.

Hinta on 26,90€ ja pakkauskoko 100 ml. Kolmessa kuukaudessa luulen tarvitsevani kaksi pulloa. Tosin koostumus ja tuntuma ovat niin hyviä että saattaa jäädä vakiokäyttöön. Sopii kaikille ihotyypeille.


Seerumi on tuntumaltaan öljyistä sen ollessa vedetön ja aika voimakkaan keltaista, joka näkyy kellerryksenä aamuisessa vanulapussa kasvovedellä pyyhkimisen jälkeen. Tuote ei jää kuitenkaan öljyiseksi iholle. Tämä sisältää yli miljardin elävää probioottimikrobia millilitraa kohden eli aika huimaa! Tämä on siis varmasti hyvin tärkeä osa ihonhoitoa näillä tuotteilla. Tuoksu on mieto ja makea. Aknen ja rocacea-ihon lisäksi ekseemaan.

INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Hydrogenated Vegetable Oil, Isoamyl Laurate, Lactobacillus, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Vanillin, Gamma Decalactone
*luonnonmukaisesti kasvatettu
100% kokonaismäärästä aineet ovat luonnollisia
85% kokonaismäärästä aineet ovat luomutuotantoa
Tuote sisältää jojobaöljyä, jonka rasvahappokoostumus on ihonhoitoöljyistä eniten ihon rasvahappokoostumusta vastaava, seesamiöljyä, karitevoita, hydrogenoitua kasviöljyä,  isoamyl laurate on lauriinihapon ja isoamyl alkoholin esteri, joka emulgoi ja kuntouttaa ihoa, maitohappobakteereita, E-vitamiinia, auringonkukkaöljyä, c-vitamiinin ja palmitiinihapon luonnollisesti esiintyvää öljyä, vaniljaa, hajustetta
15 ml:n pakkaus maksaa 77,20€. Kauhistelin pientä kokoa hintaan nähden ja sanottiin että se on todella riittoisaa ja useimmat laittavat tuotetta liikaa. Olenkin siis käyttänyt aika hintsusti. Veikkaisin seerumin kestävän yli 2 kk, jos ei jopa kolmea.


Sensitive Hydro Moisturiser tulee spaatelin kanssa, mikä on loistava asia. Tämä on kahdesta sarjan kosteusvoiteesta keveämpi mutta kuitenkin aika tuhti kosteuttaja. Todella miellyttävä ihotuntuma ja kosteuttaa kasvot varmasti. Makea tuoksu.

INCI: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Squalane, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Sodium Stearoyl Lactylate, Inulin, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Lactobacillus, Dehydroxanthan Gum, Bisabolol, Sodium Phytate, Glyceryl Caprylate, Sodium Hyaluronate, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Sodium Anisate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Citric Acid, Lactic Acid, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Aqua, Vanillin, Gamma Decalactone.
* luonnonmukaisesti kasvatettu
100% kokonaismäärästä aineet ovat luonnollisia
78% kokonaismäärästä aineet ovat luomutuotantoa.

Aloe vera-uute, jojobaöljy, skvalaani (arvokas iholle, ihon oma tuotanto vähenee n. 25 ikävuoden jälkeen. Tulee ihon uudistumista ja hapen saantia, pehmentää, rauhoittaa, auttaa ihottumissa, estää maksaläiskiä. Saadaan oliiviöljystä), glyceryl stearate citrate ja glyseryl stearate ovat ihoa hoitavia emulgointiaineita, setyylialkoholi on voidetta tukevoittava ja ihoa hoitava ei-kuivattava alkoholi, emulgointiaine, Inulin ja Alpha-Glucan Oligosaccharide ovat probiootteja, lactobacillus-maitohapobaktereeita, Dehydroxanthan Gum stabiloi emulsiota, Bisabolol on tuoksuosa kamomillassa, joka tuoksuu, hoitaa ihoa ja pehmentää sekä rauhoittaa, Sodium phytate, joka on antioksidantti ja saadaan riisinleseestä, Glyceryl Caprylate on emulgointiaine, hyaluronihappo, ascorbyl Palmitate (C-vitamiini kudosten korjaamiseen ja kolageenin tuotantoon), E-vitamiinia, sodium anisate on aniksesta uutettu luonnollinen säilöntäaine, auringonkukkaöljyä, sitruunahappoa ja maitohappoa pH:n alentamiseen, levulinic acid (orgaaninen, ihoa kuntouttava ainesosa), vesi, vanilja, tuoksu.

50 ml maksaa 60,70€. Voide on riittoisaa ja uskoisin sen riittävän kolmen kuukauden kuurin. Aluksi "valepohja" vaikutti oudolta ratkaisulta. Tuote siis alkaa vasta siitä missä on tarran yläreuna mutta se onkin ihan kätevä purkin koroke. Spaatelista plussaa. Tuoksu on mieto ja makeahko.

Pakkauksia avatessa kokemus oli suorastaan hauska. Pakkaukset on rakennettu varsin mielikuvituksellisesti, kuten mm. tässä kuvassa kasvovesipakkaus.


Kuukaudessa iho on selvästi muuttunut. Jo hieman yli viikossa leuan kummallinen mustapäärykelmä, joka on ollut joitakin kuukausia eikä sellaista ole koskaan ennen ollut, on poistunut. Samoin pitkäaikaiset hiusrajan finniryyhyt ohimoilta. Noin 10 päivän kuluttua sitkeimmät mustapäät tai valkopäät alkoivat pullottamaan siihen malliin että ne sai poistettua kevyin ottein. Ihossa ei ole enää punertavia läiskiä, mitkä ennen näkyivät etenkin ihonpuhdistuksen jälkeen. Iho on selvästi vahvemman oloinen. 

On siis selvää että käytän tuotesarjaa suositellut 2-3 kk ja sen jälkeen suositellaan siirryttävän tavallisiin Essen tuotteisiin. Se ei minulle ole sarjan muun tuotteiden sisältämien lialoolin ja limonenen vuoksi mahdollista mutta ei ole mitään estettä pysyä näissä tuotteissa.

Silmänympärysvoiteeni on toisesta sarjasta ja kerran viikossa käytän Evolven Radiant Glow Mask:ia koska onhan iho pakko kuoria. Täytyy perehtyä uudelleen tuotteisiin, löytyisikö sopiva kuorinta.

Ongelmana on vain se että mitä teen aukinaisille tuotteille. Evolve on ihana sarja ja vasta korkkasin täysikokoiset tuotteet. Ne ovat nyt jääkaapisäilytyksessä ja katson jos voisin hyödyntää niitä osana ihonhoitoa myöhemmin. Odotan kyllä mielenkiinnolla mitä tapahtuu iholle kolmen kuukauden kuurin aikana. Voi olla että raportoin kahden kuukauden merkkipaalun tapahtumia, mutta viimeistään kolmen kuukauden kohdalla kerron mitä on tapahtunut. Voi kyllä sanoa että kuukaudessa olen vakuuttunut sarjan tehosta.

Osa tuotteista on kyllä kalliita (tai ylempää keskihintaa koska huomattavasti kalliimpia sarjoja kyllä löytyy), mutta mm. putsari ei. Kannattaa hyödyntää aleja. Kuitenkin laatu on näissä selvästi se joka maksaa. Kun incejä tutkii, huomaa että sarja ei perustu veteen ja täyteaineisiin, kuten monissa kasvohoitotuotteissa näkee. Tässä siis maksaa oikeasti hoitavista ainesosista eikä mistään turhasta. Elävät maitohappobakteerit ovat myös varmasti arvokkaita ja vuosien tuotekehitys. Pakkaukset ovat hyviä ja viimeisteltyjä ja muut paitsi seerumipakkaus, tulevat tyhjennyttyään kotikosmetiikkakäyttöön.

Säästöä myös tuo se, että on kerralla hyvät ja toimivat tuotteet. Ei tule huti- tai kokeiluostoksia. Ja koska sarjaa pitäisi käyttää yksinään, ei tule edes vilkuiltua muita, kunhan siitä tavasta vain pääsee eroon. 

Oletko kokeillut Esseä? Miten on vaikuttanut? Tai kiinnostaako sarja?

Postauksen linkit affiliate-linkkejä.








Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3